Testimonial

https://englishku.my/testimonial

Pandangan Bekas Peserta-peserta Program FFES Kami

 • Ammar Assalamualaikum. Pd pendapat saya....kedua2nya penting kerana saling melengkapi antara satu sama lain. Knp? FIS.... Adalah kita bercakap. Namun tanpa tatabahasa & sebutan yg betul, percakapan kita menjadi tunggang langgang . Contoh, kita nk menyanyi namun tidak mengikut nada & irama yg betul...adakah lagu itu sedap menjadi halwa telinga kita? FES....adalah di mana kita didedahkan dgn tatabahasa/cara penggunaan kata kerja, kata sifat, kata nama dgn tepat & betul. Apabila kita telah faham tatabahasa dan dilengkapi dengan sebutan yg betul, maka mudah untuk kita speaking. Bukan speaking phua-chu kang tapi speaking dgn grammar yg tepat serta penuh keyakinan. Sebab itu, FES & FIS perlu dikuasai kedua2nya.
 • 1710-02 Fis mengajar kita untuk berkomunikasi - Fes pula mengajar kita untuk menulis dan memahami bahasa inggeris. Keduanya penting. Bagi saya fis lebih penting.
 • 10-03 Beza kedua-duanya:FIS - kita belajar mendengar dan bercakap FES - kita belajar memahami apa yang kita cakap. Sama ada perkataan yg kita guna tu betul atau tidak. Bagi saya kedua2 nya amat penting. Supaya kita tak bercakap gaya Phua Chu Kang dan boleh bercakap gaya Mat Sallleh celup.
 • Amir Beza kedua-duanya ialah sessi FIS akan meningkatkan confident lavel individu utk bercakap secara x langsung memahirkan komunikasi kerana komunikasi penting utk latihan penyebutan. Sessi faham bhs Inggeris penting untuk kemahiran pemilihan perkataan dlm proses berkomunikasi. Kedua2nya  mempunyai perkaitan dan penting utk berkomunikasi dlm khalayak... Conclusion...sy perlu mempelajari kedua2 perkara trsbt  kerana akan memperlihatkan penguasaan BI dlm klgn rakyat Malaysia setanding dgn penguasaan BI dlm klgn rakyat negara jiran kita Singapura.
 • S0034 Bagi sy Fes n Fis..keduanye penting...memahami n tahu bila kita nk gunakn sesuatu perkataan...fes pun penting bila kita nk mulakan seisi perbualan
 • Liyana: FES adlh satu program utk mmntapkan penggunaan b.inggris sama ada dlm perckpan @ penulisan yg brmula dari basic@asas dahulu.pendek kata,ia mmberi bnyak manfaat kpada kita untuk mmbaiki b.inggris.
 • Annie: FES adalah Fahamilah English Sekarang. Kursus yg dpt sy memahami lbih dlm bhs inggeris. Sy boleh baca inggeris dgn sebutan yg betul, penggunaan grammar yg tepat. Kursus ini mmg berkesan bgi sya.
 • Azu: FES fahami english SEKARANG.. IS a very good and interesting programme. We can learn english from basic ..it also teachES us TO try to speak well in our  class  with the correct english pronunciation and grammar.. beside that, it also helpS us mastering our english and fluency...

Testimonial HEBAT dari Bekas Calon MUET yang pernah mengikuti bimbingan MUET kami:

 

>Bimbingan MUET<

 • Kelas FES sngt membantu sy tersangat2
 • Alhamdulillah, saya dapat cepat jawab sebab saya telah dilatih dan terbiasa semasa di dalam kelas FES. FES bukan sahaja utk memahami English tetapi  juga melibatkan satu teknik pengajaran & pembelajaran yg berkesan. Kelas FES bukan kelas satu hala sebagaimana di sekolah tetapi melibatkan komunikasi 2 hala yg berkesan di antara guru dan murid dimana pelajar perlu menjawab soalan2 secara spontan berdasarkan apa yg diajar. 
 • AMINAH: "They are foreigners, I can talk to them. Thank you sir!"
  Thank you .... Me? "Because you teach me how to speak in English"
  Learning with me for only one month? No, I think you are good already long before you came to me
  "No sir. At least I can speak with them, Cause you've trained me before"
 • G 1602 WM Faz: l found your class helps me to understand english in a better way. before this I learned english via remembering each words but it was not working, but now, I know the rule and concept. even it is basic concept i think it is very crucial concept in learning english. I thank God for showing the way to understand it, and to meet a superb person like you sir. it might be a miracle. no sir. I learned all of it during our class
 • ERRA Shah Alam 0104: FIS sangat membantu saya untuk bercakap dengan baik dan FES pula memberi pelbagai kejutan yang saya tidak jangka. Pembelajaran yg sangat menarik dan menyeronokkan. Mengajar lebih details dan mudah difahami.
 • Mimie KB-1704: Firstly, sy x expect pun class fis begitu..happening dan ada komunikasi.Kiranya setiap org tu diberi peluang utk bercakap.. sy tgok diaorg enjoy, tmsuknlah sy sndiri             

Lagi Testimonial untuk kami:

Testimonial HEBAT dari Bekas Calon MUET yang pernah mengikuti bimbingan MUET kami:

> Bimbingan MUET <

 1. Ingin menjadi seorang Tenaga Pengajar dan Jurulatih bahasa Inggeris "FFES & KELS-VBu" ?
 2. Ingin menjadi seorang Usahawan dan Pengusaha Cawangan Kelas Bahasa Inggeris "FFES & KELS-VBu" ?
 3. Ingin menjadi seorang Eksekutif dan Ejen Dropship Kelas Bahasa Inggeris "FFES & KELS-VBu" ?

>> Lihat laman ini <<

ATAU

Terus Hubungi kami di Whatsapp 01123550669